Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се сменя гарнитура на глава 155 2.0 16V

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се сменя гарнитура на глава 155 2.0 16V

Утре очаквайте подробни снимки на висчко кое как се прави като хората
    И моля да не става поредната ХРАНИЛКА
    Аз Ще си критикувам предишния ремонт , а пряко свързаните със него да си мълчат.

Малко хистори
    След смяна на гарнитура на главата след 3000-4000 км тя пак замина
    предишния път се разви болта на шайбата на ангренажа
    След ремонта на главата във Джудит и монтажа и демомтажа при Румен сега пак е за смяна гарнитурата
    Утре очаквайте снимки и обяснения кое как се прави,защото сега двигателят е улаят целия във прясно масалце от много места - бе от където е могъл е текъл и се чудех що наливам литър на 1500 км , ма то не го горяло толкова колкото го излизвало
    нищо де сега всички дефекти от предишния ремонт ще бъдат отсранени
    лошото е че след 2 шлайфа главата е свалена близо 1мм и не е ясно какво ще се случи като я качим , да не вземе да удари или да има детонации

ето и снимки на нагара на буталата

Last edited by WhitePower; d.m.y г., 20:17.
    Volvo S80 2.0 T5 180hp
    Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
    Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Колега , много жалко че пак си отворил мотора . Надявам се да е за последно разглобен . Наистина 1мм е много ,дано да няма ядове .Успех
    LANCIA DEDRA 2.0 8V Turbo INTEGRALE
    LANCIA THEMA 2.0 8V
    ALFA ROMEO 155 1.8 8V Silverstone
    ALFA ROMEO 155 1.9 turbo D

Comment

100 процента мисля ,че трябва да смениш главата,а доколкото за ремонта ...........
      155 осем хиляди клапана 16 вериги
      0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Ще види колко са вкопали клапаните
        предишния път е шлайфана със много и сега със 0.4 и си ...... под маркера съм
        бе колкото изкара , то нема как но стоп да се шлайфа , пак ще видим може и да разредим мотора малко и да турнем една турбина )
        има време всякакви еретични мисли ми се въртят във главата

ето и малко снимчици
        едно бутало е изчистено , и едно се е самопочистило от нагара като е смукало вода

чисто нова ) леко свалена , бе като състезателните коли ще стане

до колкото успях да ги измия колекторите

още едно бутало е изчистено

туй ме измори малко

гарнитура оригинална , що ли си мисля че и миналия път беше във същата опаковка ( но мина много време не съм сигурен )

един много хубав теч на масло от отзадната страна на мотора , и да обясна за незнаещите и неможещите
        КОГАТО СЕ СЛАГА ГЛАВАТА СЕ СЛАГА СЪС КОЛЕКТОРИТЕ
        щото 80 % от болчетата на смукателя от долния край не бяха стегнати а там има и една масленна магистрала за плунжера
        сега колекторите са свалени и монтирани на главата и са готови да се пуснат със нея

ето малко тема за размисъл и генератор на еретични мисли
        колко е лесно и елементарно тука чак ме сърбят ръцете
        Last edited by WhitePower; d.m.y г., 12:24.
        Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

Сигурно много остро я караш тази кола за да се стигне до тук. Стискам ти палци след твоя ремонт.
          Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

КОГАТО СЕ СЛАГА ГЛАВАТА СЕ СЛАГА СЪС КОЛЕКТОРИТЕ
            щото 80 % от болчетата на смукателя от долния край не бяха стегнати а там има и една масленна магистрала за плунжера
            сега колекторите са свалени и монтирани на главата и са готови да се пуснат със нея
            Е не е задължително. Може да се свалят колекторите до гумените маншони.

И нещо не по темата - като гледам как са ти монтирани щуцерите на газовата уредба, мисля че имаш проблем при подаване на пълна газ ... освен ако не са скосени вътре в колектора по посока на движението на въздуха...ама не ми се вярва.
            Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
            Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

карането неми се е променило от какво съм я купил тая кола
              аз за газта ми незнам вътре си стърчат едни пишки и за пълната гас некви проблеми да има не се сещам
              харчи си малко повечко 16 на 100 ама и бензин толкова харчи .
              за вървежа ми нема неква огромна разлика
              за колекторите да и само до гумените да се монтира на главата
              Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

Готова е и запали работи иделано даже мърка , интересно защо никога не съм ч чувал толкова тиха
                днеска имам да сменя пистовия ремък , да си намеря щека за маслото и качвам подкалника и пак на пътя
                Искам да искажа ООООгромни благодарностти за Дригата че удари едно рамо за колицата
                Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

Браво! С тези подробни снимки материала можеш да го качиш и в "УИКИПЕДИЯ"
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

ее чак там , важно е да се знае как се прави ,
                    не съм снимал зацепването
                    важнто е че бачка
                    Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

днеска покарах малко и се оказа че моторчето за празния ход беше направо блокирало и некви високи обороти ми държеше
                      пуснах го за 20 минути във ултразвуковата вана и направо излезе като ново сега нема никакви драми
                      Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

вече навъртях е първите 20 км
                        много мазно работи мотора , май никога не е работил така
                        пам малко драми със МПХ -то , разгобих го тоя път и поседя във ваната половин час , след това вече светеше и се движеше по мед и масло , явно първия път много го бързах и не съм го изчистил добре във ваната , въпреки че течността стана за гняс
                        странното е че колата ръмжи давам и гас оборотомера свършва но не се случва нищо

Не трябваше толкова време да свиквам на пунтото , сега алфата ми се струва много тромава - ама мнооого
                        Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

Working...
                        X